Over ons

Argumenten.nl is een project van Jurgen van der Vlist (PerceptiveMinds.nl), Tjaco Twigt (Oaser) en Pim Rooijmans. Het project is in ontwikkeling en in alfa. We zijn geïnteresseerd in partners om mee samen te werken. We gaan verder met ontwikkelen.


Iedereen die graag een onderbouwde mening vormt over een onderwerp kan
terecht op argumenten.nl. Op de site kun je de onderwerpen die je interesseren
opzoeken en bekijken wat bekende argumenten en standpunten zijn. Zo krijg je
snel een overzicht van bestaande percepties en kun je een genuanceerd beeld
vormen.

 

Vrijwilligers, studenten en organisaties kunnen meedoen aan het in kaart brengen van debatten in parlement, gemeenteraad en maatschappij. Ingelogde gebruikers kunnen argumenten toevoegen. We werken nog aan goede beveiliging, vereenvoudiging en vergemakkelijking van het invoeren. Dat doen we door het proces verder te automatiseren en gebruiksvriendelijker te maken. Het automatiseren zal gebeuren met zoveel mogelijk gebruik van beschikbare (open)data.

 

Op argumenten.nl kun je, als je ingelogd bent, ook stemmen voor of tegen een stelling. Je kunt daarmee aangeven wat je mening is. Daarnaast kun je, als je ingelogd bent, ook aangeven wat je het belangrijkste argument vindt door dat omhoog te slepen. We gaan er nog voor zorgen dat het stemmen en slepen invloed heeft op de ordening van argumenten zoals die aan nieuwe bezoekers getoond worden.

 

We willen dat gebruikers stellingen en argumenten ook via social media en email kunnen delen. Nu kunnen ingelogde gebruikers commentaar geven op elkaar binnen de site en ook per stellingen per link: dat blijft en wordt uitgebreid met email en social media koppelingen. We gaan ook werken aan een invoegtoepassing waarmee andere sites stellingen met argumenten tonen in hun site.

 

We laten zien welke implicaties of welke premissen debaters niet noemen maar wel suggesteren door een (deel)argument dat zij geven. We willen ook gaan bijhouden of mensen en partijen consequent zijn in de gronden en principes waar zij zich op beroepen, binnen één debat en ook op langere termijn in verschillende debatten.

 

Debatten over verschillende onderwerpen worden vaak herhaald. Met Argumenten.nl kunnen we bijhouden welke argumenten echt nieuw zijn en we kunnen bijhouden hoe partijen hun inzichten en standpunten veranderen.

 

Last but not least maken we het geheel grafisch aantrekkelijk.

 

Ben je geïnteresseerd, heb je nog vragen of tips, neem contact op via
contact [at] argumenten.nl.